Op zaterdag 2 maart verkoopt KSJ Herentals rijstpap en nasi goreng ten voordele van Vredeseilanden. Waarom rijstpap en nasi goreng?

Vredeseilanden zet zich in voor boerenfamilies wereldwijd maar met de campagne van dit jaar neemt Vredeseilanden ons mee naar Indonesië. 

Daar ondersteunt Vredeseilanden meer dan 3.300 boerenfamilies om zich te organiseren in een boerenorganisatie: Appoli. Door samen te werken, produceren de boeren nu meer rijst met minder water. De Indonesiërs zijn de grootste rijsteters ter wereld: 140 kgper jaar, per persoon.

Dat maakt dat rijst in dit land  veel meer is dan voedsel. Het is inkomen voor de boeren, school voor de kinderen, een rijke traditie, een snelle hap bij het uitgaan,...


Je vindt ons op 2 maart 2013 op de Grote Markt van Herentals en in Jeugdhuis 10r20. Om 13.30u gaat er bovendien een groot Vredeseilandenspel van start voor iedereen van 6 tot 12 jaar!

Naast rijstpap en nasi goreng kan je die dag ook nog Vredeseilanden gadgets kopen bij de leden van KSJ Herentals. Kom dus zeker eens een kijkje nemen en steun Vredeseilanden!